meer van paladru

Het Lac de Paladru is het vier na grootste natuurmeer in Frankrijk. Het is een prachtig meer met een mooie, turquoise kleur, gelegen in het departement Isere, waar veel watersporten beoefend kunnen worden. Derhalve is het een zeer populair meer voor watersporters en zijn er diverse campings gelegen aan het Lac de Paladru.

In de plaats Charavines, gelegen aan de oever van het meer, zijn opgravingen gedaan in de loop van de tijd. Hieruit bleek dat reeds ver in het verleden bewoners zich gevestigd hebben in dit gebied. Dit waren waarschijnlijk de eerste bewoners van de regio Isere. U vindt in Charavines een museum dat aan deze opgravingen en dit tijdsbeeld gewijd is. Het Lac de Paladru is gelegen in het grensgebiede tussen de Dauphiné en de Savoye. Daardoor zijn in het verre verleden diverse gevechten uitgevochten in deze streek. Heden ten dage vindt u derhalve nog vele kastelen in dit gebied. Restanten uit het verre verleden. Chateau de Virieu is één van die kastelen. 

In het Lac de Paladru kan prima gezwommen worden. Vooral tijdens de warme zomerdagen is het een leuk uitje voor het hele gezin om hierheen te gaan. Er kunnen bovendien zeilbootjes en waterfietsen gehuurd worden. 

Locatie