dorpen en steden

Frankrijk is bezaaid met charmante dorpjes en prachtige oude steden met imposante gebouwen. U vindt er een enorme diversiteit in de regio's en iedere regio heeft weer zijn eigen karakter en uitstraling. 

Zo vindt u bijvoorbeeld in het noordoosten van Frankrijk de Elzas regio met haar vakwerkhuizen. In de Loire streek komt u in de streek met haar imposante kastelen en prachtige tuinen. Gaat u richting de Provence dan vindt u de typische Provencaalse dorpjes met de kerktorens in het centrum van het dorp op een heuvel. 

Verschillende steden, zoals Lyon en Bordeaux, hebben gebouwen die op de lijst staan van UNESCO en derhalve tot het werelderfgoed behoren. Deze steden lenen zich dan ook uitstekend tot het maken van een stedentrip. Op onze pagina over vliegen naar Frankrijk vindt u meer informatie over de steden die goed bereikbaar zijn met het vliegtuig. 

Kiest u ervoor om het authentieke Frankrijk te ontdekken, dan doet u er goed aan om de Route Nationale, de autoweg, te rijden. In plaats van met hoge snelheid over de Franse snelweg te rijden, voert de Route Nationale u door de dorpjes in het Franse land en maakt u derhalve onderweg kennis met de streek waarin u reist. Bijkomend voordeel is dat u geen tol betaalt. 

Wij geven u graag een overzicht van de mooiste, meest charmante en leuke dorpjes en steden van iedere streek in Frankrijk. Zo weet u waar u moet zijn indien u tijdens uw vakantie of kort verblijf in Frankrijk een leuk uitstapje wilt maken!