aubenas

Het stadje Aubenas is een leuke plaats om te bezoeken als u vakantie viert in de Ardeche. Aubenas heeft een sterke regionale functie, wat zich vertaalt in het grote aantal bezoekers van de wekelijkse zaterdagmarkt die op het centrale plein plaatsvindt. Tijdens een bezoek aan deze markt vindt u een groot scale van regionale producten van het land. Zo is er een grote diversiteit aan olijven te krijgen, maar daarnaast ook andere culinaire lekkernijen en kleding -en lederwaren. De markt vindt niet alleen op het centrale plein plaats, maar ook in de omliggende steegjes en straatjes. Hierdoor krijgt het stadje een zeer levendig en gezellig karakter op de zaterdagochtend.

Aubenas is gelegen op de rotsen van de streek en torent hoog uit boven het landschap. Haar kasteel, dat gelegen is aan het centrale plein (Place du Chateau) kent een lange geschiedenis. Verschillende families hebben geheerst en gewoond in dit kasteel, hetgeen te zien is aan de diverse bouwstijlen van het kasteel. 

Verblijft u met de kinderen in de regio van Aubenas, dan kunt u Aubenas eventueel combineren met een bezoek aan het tien kilometer verderop gelegen Parc Avenue. Dit attractiepark met diverse kermisattracties en waterglijbanen is sterk ingespeeld op kinderen en biedt volop vertier voor jong en oud.