labeaume

Het plaatsje Labeaume is één van de vele 'villages de caractere' in de Ardeche. Het is een zeer pittoresk plaatsje met slechts een paar honderd inwoners en waarvan het hoogste deel van het dorp gelegen is op een rotsplateau. Van daaruit heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving, de rivier en de brug van Labeaume, stammend uit 1875. 

Al wandelend door Labeaume waant u uzelf al snel in een groot doolhof. Er zijn namelijk talloze smalle steegjes en straatjes, pleintjes en vele hoogte verschillen. Labeaume heeft verrassend mooie plekjes en pleintjes en staat niet voor niets bekend als een kunstenaarsdorp, waar kunstenaars graag vertoeven. 

Labeaume is gelegen aan de rivier de Beaume. Het gedeelte wat gelegen is nabij de brug is zeer geschikt om met (kleine) kinderen te vertoeven. Doordat de rivier hier wat breder is, is het water ondiep en kunnen kinderen er prima in zwemmen. Ook kunt u er vissen of lekker pootje baden. Rondom de plaats Labeaume zijn meer dan 140 hunnebedden gevonden in de loop van de tijd. Daarmee is het Plateau de Labeaume recordhouder op het gebied van dergelijke monumenten. Steekt u de brug over, dan kunt u aan de andere zijde van de rivier de uitgezette wandeling volgen die u langs diverse hunnebedden leidt. 

In Labeaume vindt u verder op het centrale plein bij de kerk leuke restaurantjes en barretjes, waar u kennis kunt maken met de authentieke keuken van de Ardeche.

Labeaume