privas

Privas is de hoofdstad van het departement Ardeche. De stad is het bezoeken waard. Privas kent een gezellig oud centrum het leuke pleintjes en terrassen. Ook vindt u in Privas vele leuke winkelstraatjes en een divers aanbod aan winkels. 

Buiten het gegeven dat Privas de hoofdstad van de Ardeche is, staat de stad ook bekend om haar gekonfijte kastanjes. Deze kastanjes, overgoten met stroop en suiker, zijn een delicatesse en vormen het uithangbord van Privas. Bent u in Privas, brengt u dan ook een bezoek aan het Chateau de Privas. Dit gebouw herbergt een museum met opgravingen die in de Ardeche gevonden zijn. U komt hier meer te weten over de historie van de stad en de streek Ardeche. 

Houdt u van wandelen en hebt u het stadscentrum van Privas bezichtigd, dan kunt u altijd nog besluiten om de wandeling naar de top van de berg te lopen die buiten Privas ligt. U volgt vanuit het centrum van de stad de borden 'Cité de Monttoulon'. De wandeltocht duurt ongeveer 30 minuten en brengt u naar de top van de berg met een hoogte van ruim 400 meter. Van daaruit heeft u een prachtig uitzicht over de stad Privas en de Monts d'Ardeche

Privas