dax

De plaats Dax is na Mont-de-Marsan de grootste plaats in het departement Landes. Dit departement staat met name bekend om haar uitgestrekte bossen en haar mooie zandstranden langs de Atlantische Oceaan. De stad Dax is gelegen aan de rivier de Adour die vanuit de Pyreneen via Bayonne en Dax naar de Atlantische Oceaan stroomt. 

Dax is vanuit het verleden altijd een zeer populaire handelsplaats geweest. Dit was o.a. te danken aan haar ligging aan de rivier de Adour, maar ook dankzij het feit dat er een drukke handelsroute lag tussen Dax en het Spaanse Pamplona. De Romeinen erkenden dit en besloten dan ook om een verdedigingsmuur om de stad Dax heen te bouwen. 

Dax staat daarnaast ook bekend om haar thermale bronnen. Niet voor niets vindt u daarom vele thermaalbaden in deze stad. Viert u vakantie in deze streek en zou u graag een dagje welness willen hebben, dan is Dax de uitgelezen bestemming om hiervoor te kiezen. Bovendien bent u vanuit Dax binnen een half uur aan de Atlantische Oceaan en kunt u zodoende heerlijk genieten van zon, zee en strand. 

Locatie