mont-de-marsan

Het stadje Mont-de-Marsan is de departement hoofdstad van Landes. Het is gelegen ten zuiden van het immense woud van Les Landes de Gascogne. Wist u dat de bomen in dit grootste bos van West-Europa ooit gezaaid zijn ter afbakening van de duinen langs de Atlantische Oceaan? Het bos is uitermate geschikt voor het beoefenen van diverse sporten, zoals paardrijden, mountainbiken of wandelen. Wilt u hiervan bijkomen, dan is Mont-de-Marsan een prima bestemming om even heerlijk uit te rusten. 

Mont-de-Marsan is de stad van de beeldhouwkunst. In het stadje kunt u in verschillende musea kennismaken met de hedendaagse kunst. De kunstwerken zijn o.a. ondergebracht in de Romaanse kapel en in de indrukwekkende burchttoren Lacataye. Al wandelend langs de rivier de Douze kunt u in het grote stadspark Jean-Rameau kennismaken met diverse uitheemse planten en tuinen. Ook is er een kinderspeeltuin en kunt u er heerlijk ontspannen. 

In de derde week van juli zijn er in Mont-de-Marsan de zogenaamde traditionele Madeleine feesten. Er worden dan veel traditionele spelen georganiseerd, er zijn muziekoptredens en concerten en u kunt lokale specialiteiten proeven. Bovendien is er een kermis. Volop vertier dus voor jong en oud!  

 

Locatie