PÉROUGES

Het dorp Pérouges is gelegen ten noorden van de stad Lyon en komt voor op de lijst van mooiste dorpen van Frankrijk. Het dorp kent een Middeleeuws karakter, getuige de prachtige oude bouwstijl waarin de gebouwen verkeren. Al wandelend door Pérouges krijgt u het gevoel alsof u een aantal eeuwen teruggaat in de tijd. Het is niet voor niets dat de oude binnenstad van Pérouges daarom vaak gediend heeft als decor voor het opnemen van films. 

Pérouges kende in de zeventiende en achttiende eeuw een economische bloeiperiode dankzij het verbouwen van hennep. Deze hennep werd o.a. gebruikt voor het fabriceren van touw en linnen. Echter, vanwege het feit dat het dorp niet bij een spoorlijn gelegen was en derhalve transport naar de grote stad (zoals bijvoorbeeld Lyon) moeilijker werd, nam het economisch belang van Pérouges af. Daarmee nam ook het aantal inwoners in de loop van de tijd af. 

Vanuit het centrale Place du Tilleul plein heeft u een mooi vertrekpunt voor een wandeling door Pérouges. Het museum van het oude Pérouges, de vrijdheidsboom uit 1792 en de Middeleeuwse tuin zijn het bezoeken waard. Gezien het feit dat Pérouges gelegen is op een plateau, heeft u een mooi uitzicht over de streek van de Dombes. Ieder jaar in de maand juni is er bovendien het Middeleeuws feest, wat een aanrader is voor jong en oud! 

Locatie