annot

Annot is in de eerste plaats bekend om zijn zand- en mergelsteenrotsen (“Les grès d’Annot”) die het stadje omringen. Een prettige chaos van unieke rotspartijen, een lust voor wandelaars en klimmers.

De mediterrane invloed die het bergklimaat wat zachter maakt, en de veelvuldige aanwezigheid van bronnen in het gebied (van wel 150 hectare) zorgen voor een grote biodiversiteit. Dankzij de zandbodem kunnen hier kastanjebomen groeien. De rotsspleten vormen een ideale biotoop voor verschillende soorten vleermuizen. Sinds enige tijd is het gebied geklasseerd als Espace Naturel Sensible en worden er maatregelen genomen om deze ecologische rijkdom zo goed mogelijk te beschermen.

Het oude centrum van de stad is gebouwd op een bergrug, wordt omringd door stadsmuren en gaat door de gebruikte architecturale technieken bijna op in het landschap. Het stadje kenmerkt zich door oude winkeltjes, gegraveerde lateien en huizen met erkertjes. Je kan er ook het Regain Museum bezoeken.

Een echte belevenis is de stoomtrein (Train des Pignes à vapeur) een prachtig traject aflegt tussen Puget-Théniers en Annot, dwars door de Comté de Nice, land van de olijfbomen, tot in de Haute-Provence, land van de kastanjebomen. Een ware tijdreis met een pittoreske tussenstop in Entrevaux. De trein rijdt in het zomerseizoen op zondag en soms op vrijdag en zaterdag.

Locatie