barcelonnette

Barcelonette is een plaats die gelegen is in de prachtige Ubaye vallei. Deze vallei biedt veel natuurschoon met de imposante bergen van de Alpen en het nabijgelegen Lac de Serre-Poncon als hoogtepunten. Houdt u van watersporten, dan bent u bij het Lac de Serre-Poncon aan het juiste adres. Maar ook fietsers kunnen hun hart ophalen in deze streek. 

Het centraal gelegen Manuelplein is een gezellig en levendig plein met vele terrassen en barretjes, waar u heerlijk kunt vertoeven. Verder is het centrum van Barcelonnette nagenoeg autovrij en vindt u vele winkeltjes waar u leuk kunt shoppen in dit stadje. 

Ieder jaar in de maand augustus zijn er gedurende tien dagen de zogenaamde Latino-Mexicaanse feesten in Barcelonnette. Er zijn dan diverse optochten en concerten door de gehele stad. 

Dankzij haar ligging heeft Barcelonnette dus een zuidelijk, maar daarnaast ook een bergachtig karakter. Hierdoor leent de stad zich uitstekend voor diverse toeristische uitstapjes. De leuke steden Gap en Embrun zijn bovendien gelegen in de directe nabijheid van Barcelonnette. 

Locatie