castellane

Castellane is een leuk plaatsje dat gelegen is aan de voet van de wereldberoemde Gorges de Verdon. Deze Gorges de Verdon is een imposante kloof dat jaarlijke vele toeristen trekt, die komen genieten van het prachtige natuurschoon of om heerlijk te kanoen op de rivier de Verdon die zich tussen de rotspartijen kronkelt. Castellane is derhalve een ideaal vertrekpunt voor het ondernemen van een heerlijke wandeling in de omgeving. U zult genieten van het prachtige landschap! Een aanrader is om achter de kerk het wandelpad te nemen dat u uiteindelijk in 30 minuten naar de Notre Dame du Roc kapel brengt, van waar u een prachtig weids uitzicht heeft over de omgeving. 

Al wandelend door Castellane waant u zich voor even in de Middeleeuwen. De pittoreske steegjes en straatjes doen u terugdenken aan vervlogen tijden. Ook de vestingswallen en de uurwerk poort geven een speciaal karakter aan Castellane. Het hart van Castellane wordt gevormd door het Marcel Sauvaire plein. Hier proeft u de typisch Provencaalse sfeer met haar gezellige terassen, barretjes en winkeltjes. 

Castellane vormt bovendien een tussenstop op de Route Napoleon. Dit is de route die Napoleon aflegde ten tijde van zijn terugkeer naar het vaste land vanaf het eiland Elba. In Castellane vindt u derhalve nog plekken die hieraan herinneren. 

Locatie