digne-les-bains

In het hart van het Unesco Géoparc de Haut Provence bevindt zich Digne-les-Bains, een stadje dat altijd naar lavendel lijkt te ruiken. Het staat onder andere bekend om zijn kuuroorden, met weldadig water uit de rivieren de Bléone, de Mardaric en Les Eaux Chaudes. Het water van deze laatste heeft een temperatuur van 50 graden als het uit de bron komt en is rijk aan chlorides, calcium en mineralen.

In het centrum van Digne is er een openlucht zwemcomplex, eveneens met warm water. Net buiten het centrum is er Le Plan d’eau des Ferréols, een half uurtje wandelen langs de oevers van de Bléone, met gezellige terrasjes, restaurants en grasstranden.

Het beste zicht op het mooie stadje krijg je vanaf de wandelpaden die er rondom lopen. Je wandelt er door de bossen en zonder al teveel moeite te moeten doen heb je prachtige vergezichten. De mooiste kom je tegen op de wandelroutes Les Trois Chapelles, Caguerenard en Oreilles d’ânes. Er is ook nog een hoger gelegen wandelpad richting de Rocher de neuf heure, dat iets meer klimwerk vereist.

In het historische centrum van Digne vind je de gotische Cathédrale Saint Jérôme met daarnaast een imposante klokkentoren. Iets noordelijker in het centrum vind je de oudere romaanse kathedraal Notre Dame du Bourg.

Het Musée Gassendi, opgericht in 1885, is in elk geval ook een bezoekje waard.