entrevaux

Entrevaux is één van die typische stadjes van de Alpes-de-Haute-Provence dat er in geslaagd is om het oorspronkelijke karakter te behouden. Het is een oude vestingstad, die door Vauban (Sébastien Le Prestre, markies van Vauban) werd versterkt tijdens het bewind van Lodewijk de Veertiende en bekend staat om haar hooggelegen citadel, uitzonderlijke vestingwerken, de gotische kathedraal met een barok koor en haar toegangspoort met een prachtige brug over de Var. Het kent een zeer rijke geschiedenis en dat maakt dit stadje, samen met haar ligging, tot een bijzondere plek in de Haute-Provence.

Deze middeleeuwse stad is gebouwd op een rotsachtige uitloper met uitzicht op de rivier de Var. Het is niet moeilijk om onder de indruk te geraken van de smalle en hoge huizen, de kleine pleintjes en de oude fonteinen - dit alles te midden van prachtige landschappen, olijfgaarden en terrasvormige tuinen.

De beroemde citadel ligt 150 meter hoog boven het stadje. Iedereen die de moed heeft om het 800 meter lange pad (overigens de enige toegangsweg tot de citadel) te beklimmen, wordt beloond met een adembenemend uitzicht op de vallei en op Entrevaux zelf.

Bent u in de zomerperiode op vakantie in de Alpes-de-haute-Provence, breng dan in de maand juli eens een bezoek aan de Middeleeuwse feesten in Entrevaux. Deze worden jaarlijks hier georganiseerd. 

Locatie