MANOSQUE

Het oude stadje Manosque ligt in de vallei van de Durance, aan de toegangspoort van de Luberon. Het heeft een typisch Provençaals karakter, met veel charme, mooie pleintjes, uiteraard voorzien van fonteinen en terrasjes, pittoreske straatjes met oude huizen.

In de Rue Grande vind je monumentale bouwwerken zoals de Romaanse Notre-Dame-de-Romigier kerk, de Porte de la Saunerie, de Romaans-gotische Saint-Sauveur kerk, het gemeentehuis met zijn prachtige gevel en 14e -eeuwse Soubeyran poort.

Breng ook zeker een bezoekje aan het Centre Jean Giono, gevestigd in een oud herenhuis, waar je een tentoonstelling kan bezichtigen die helemaal aan de schrijver is gewijd. Giono, geboren en overleden in Manosque, liet zijn romans veelal inspireren door het Provençaalse natuur en plattelandsleven en is de trots van het stadje.

Het is dus niet voor niets dat er in Manosque elk jaar een Festival des Correspondances wordt georganiseerd, dat geheel in het kader van literatuur staat.

Elke zaterdagochtend kan je in het stadje terecht voor een Provençaalse markt op de Place du Terreau. En dat is, zoals elke markt in de Provence, een kleurrijke en smaakvolle beleving. Voor nog meer geur en kleur kan je terecht bij L’Occitane, ook ver buiten Frankrijk bekend om zijn zeepjes, parfums en essentiële oliën, waarvan het hoofdkantoor in Manosque gevestigd is.

Locatie