sisteron

Sisteron is een klein historisch stadje in het noorden van de Provence, gelegen langs de oevers van de Durance, op 135 kilometer van Marseille. Beeldbepalend voor de stad is zonder twijfel de Citadel, die hoog op de rotsen boven de huizen uittorent. De citadel vertegenwoordigt acht eeuwen architectuur en biedt een fantastisch uitzicht op de stad en zijn omgeving, met name op de Rocher de la Baume, een indrukwekkende en bijzonder gevormde rots die aan de overkant van de rivier ligt. De rots is zo bijzonder door haar imposante en bijna verticale groeven.

Sisteron ligt op de Route Napoleon, de “sluiproute” van 325 kilometer van de Middellandse Zee tot Grenoble die Napoleon Bonaparte volgde bij zijn terugkeer uit ballingschap op het eiland Elba.

De stad markeert de overgang tussen de Provence en Le Dauphiné. Het heeft een charmant centrum met mooie steegjes, pleintjes, terrasjes en fonteinen. De kathedraal Notre-Dame-des-Pommiers is zeker ook een bezoekje waard. Bovendien heeft Sisteron een bijzonder microklimaat: gemiddeld 300 dagen per jaar een strakblauwe hemel !