dorpen en steden alpes-maritimes

De regio Alpes-Maritimes beschikt over een prachtige natuur, zoals bijvoorbeeld het Nationaal Park van Mercantour en indrukwekkende kloven, maar ook vele bezienswaardigheden in de dorpen en steden die hier gelegen zijn. Zo heeft de badplaats Nice, en tevens departement hoofdstad, een mondaine uitstraling met haar ligging aan de Franse Riviera. Het achterland van de Alpes-Maritimes ligt ook bezaaid met prachtige Zuidfranse dorpen in het bergachtige gebied. 

Naast Nice is ook Cannes een prachtige stad aan de Middellandse Zee. Het jaarlijkse filmfestival wat hier gehouden wordt, staat natuurlijk bij iedereen bekend. Andere plaatsen in de Alpes-Maritimes die tot de verbeelding spreken zijn onder andere Grasse en Antibes. Hier vindt u bovendien prachtige kastelen en forten. De stad Grasse staat bekend als de wereldhoofdstad van de parfum. Er is hier een museum, dat geheel gewijd is aan deze tak van industrie. 

De plaatsen Menton en Vence zijn daarnaast erg pittoresk en kenmerkend voor de uitstraling van dit departement. De Alpes-Maritimes is namelijk zeer veelzijdig: van de schilderachtige dorpjes in het bergachtige landschap tot de chique en mondaine badplaatsen aan de Cote d'Azur. Het departement biedt alles voor een afwisselende vakantie onder de Zuidfranse zon.