antibes

Antibes is misschien wel één van de mooiste plaatsen aan de Cote d'Azur. De oude vestingstad is geheel omgeven door vesting muren en is het bezoeken meer dan waard. Al slenterend door de oude stad en haar straatjes zult u zich verbazen over de vele bloemen en prachtige portiekjes die Antibes rijk is. Antibes is ook altijd een inspiratiebron geweest voor schilders. Onder andere Picasso vestigde zich in Antibes en in het kasteel Grimaldi vindt u derhalve het Picasso museum. Bovendien heeft het lokale bureau voor toerisme een route uitgezet van plekken waar bepaalde schilderingen gemaakt zijn door de schilders. U kunt op die manier, al wandelend door Antibes, kennis maken met de plekken die Picasso uitkoos om een schildering te maken. 

De Provencaalse markt van Antibes is meest bekende markt van de stad en is iedere dag te vinden op de Cours Masséna. Hier vindt u vers fruit, groenten en diverse lokale lekkernijen. Bovendien verkopen vissers iedere dag hun vangst vlakbij de Port Vaubun, de grootste jachthaven aan de Middellandse Zee. Het is leuk om hier eens te gaan kijken! Ook kunt u dan een bezoek brengen aan het Fort Carré, dat zich eveneens net buiten de oude stad bevindt. Een andere markt die het bezoeken waard is, is de antiekmarkt die iedere zaterdag plaatsvindt op de het Place Nationale. Hier vindt u een ruim aanbod van tassen, boeken, etc. 

Iets buiten Antibes vindt u het alom bekende Marineland. Dit is een groot zeedierenpark waar indrukwekkende shows met o.a. dolfijnen en orka's gegevens worden. En wilt u het massatoerisme van de Cote d'Azur enigszins ontvluchten, ga dan eens naar de Kaap d'Antibes. Hier vindt u rustige kreekjes, verscholen in het pijnboomwoud, waar u heerlijk kunt onthaasten en kunt genieten van de rust van de natuur aan de Cote d'Azur. 

Locatie