cannes

Bij het horen van de naam Cannes denken de meesten natuurlijk aan het beroemde jaarlijkse filmfestival waar de wereldberoemde acteurs en actrices flaneren op de boulevard en gefotografeerd worden op de rode loper. Echter, Cannes heeft meer te bieden dan enkel het filmfestival. 

Voor de kust liggen de twee kleine eilanden Ile de Saint-Marguerite en Ile Saint-Honorat. U kunt een bezoekje brengen aan deze eilanden, waarbij met name Ile Saint-Marguerite het meest in het oog springend. U kunt er namelijk heerlijk ontspannen, zwemmen en zonnebaden in één van de talrijke inhammen op dit eiland. 

Wilt u kennismaken met de luxe uitstraling van de plaats Cannes en de glitter en glamour van dichtbij zien, dan moet u beslist eens over de beroemde Boulevard de la Croisette gaan wandelen. Hier loopt u langs talrijke luxueuze winkels en hotels, waarbij het Carlton hotel wellicht één van de meest befaamde is. 

Ook het oude gedeelte van de stad, Le Suquet genaamd, is het bezoeken waard. U loopt hier door diverse smalle straatjes met leuke plentjes en kenmerkende huisjes. Bovendien zult u nog restanten kunnen zien van de oude stadsmuren van Cannes. Aan de voet van Le Suquet ligt de haven van Cannes, waar u de majestueuze jachten kunt bewonderen, maar waar ook gewoon nog de tradtionele vissersboten liggen. Ieder jaar in september wordt er hier in de haven een groot zeilevenement georganiseerd. 

Vergeet u tenslotte tijdens uw verblijf in Cannes ook niet om een bezoekje te brengen aan één van de vele lokale markten. De Provencaalse markt van Bocca is een echte aanrader. Hier vindt u een keur aan Provencaalse producten die te koop aangeboden worden.