grasse

Het stadje Grasse is gelegen in het achterland van de Alpes-Maritimes en heeft wereldwijde bekendheid vergaard dankzij de parfum industrie. Sinds de 18e eeuw speelt de ontwikkeling en productie van parfum een enorm belangrijke rol voor Grasse. De velden rondom Grasse leenden zich bovendien uitstekend voor het laten bloeien van bloemen voor de diverse parfum geuren. Er is in het stadje bovendien een museum gewijd aan de parfum en al lopende door het centrum ontdekt u vele leuke parfum winkeltjes. Bent u van plan om parfum te kopen, ga dan eens langs bij de bedrijfswinkel van Galimard. Dit is één van de belangrijkste fabrikanten van het parfum. 

In de zomerperiode worden er verschillende festivals georganiseerd in en rondom Grasse. In de eerste week van augustus is er het bekende Fete du Jasmin, dat in het teken staat van de jasmin bloemen. Ook is er dan een vuurwerkshow en zijn er volop activiteiten voor jong en oud in het centrum van Grasse. 

Bent u op zoek naar kunst en cultuur dan kunt u in Grasse het museum van de kunst en historie van de Provence gaan bezoeken. Dit museum laat u kennis maken met de kunst geschiedenis van de Provence. De kerk Plascassier, die in de 17e eeuw gebouwd is, is de moeite waard om eens te bezoeken. 

Grasse is gelegen aan de alom bekende Route de Napoléon, de toeristische route die u van Cannes naar Grenoble leidt, dwars door het schitterende berglandschap van de Alpes-Maritimes. 

Locatie