menton

Het stadje Menton is prachtig gelegen tussen de Middellandse Zee en het bergachtige achterland. Het beschikt over een zogenaamd micro-klimaat en staat bekend als de plek met de meeste zon uren van Frankrijk. Dankzij haar uitstraling is de bijnaam van Menton ook wel 'de parel van Frankrijk'. De pastelkleurige gevels van de huizen aan de boulevard geven Menton een schilderachtig karakter. Dankzij de vulen zon uren groeien het hele jaar door de citroenen aan de bomen in dit stadje. Eens per jaar wordt derhalve in Menton het citroenfeest georganiseerd. Dit vindt plaats in de periode februari / maart. 

In het oude gedeelte van Menton, het zogenaamde Le Vieux Menton, leiden kronkelende steegjes en straatjes u door het oude stadsbeeld. Op diverse plekken geniet u van een prachtig uitzicht op de zee.  In de Rue Piétonne vindt u hele leuke winkeltjes waar u lekker kunt shoppen. 

Wilt u in Menton lekker luieren op het strand, dan kunt u terecht bij het openbare strand van Les Sablettes of bij het strand aan de Vieux Port, de oude haven. Het zeewater is lekker warm en prima om in te zwemmen, in praktisch ieder jaargetijde. 

Om te genieten van een prachtig uitzicht over de Cote d'Azur, de jachthaven en de mooie kerk, kunt u een wandeling maken naar de begraafplaats van het oude kasteel van Menton, bovenaan de heuvel. En mocht u een uitstapje naar Italie willen maken, dan bent u met de auto binnen 5 minuten vanuit Menton in het mooie Italiaanse land!

Locatie