najac

Het plaatsje Najac is gelegen in het departement van de Aveyron, nabij de grotere stad Albi. Het is gelegen op een bergkam in een bocht van de rivier de Aveyron. Najac staat bekend om zijn indrukwekkende kasteel, dat hoog uittorent boven het dorp en mogelijkheden biedt voor een bezoek. Het kasteel werd gebouwd in het begin van de twaalfde eeuw en wist verschillende oorlogen te doorstaan. Daardoor kreeg het aangrenzende dorp ook steeds meer een strategische functie. Tegenwoordig behoort Najac tot één van de mooiste dorpen van Frankrijk. 

Tijdens uw vakantie op één van de campings in de Tarn of de Tarn-et-Garonne is het de moeite waard om Najac te gaan bezoeken. U vindt het Middeleeuwse karakter van het dorp nog echt terug in het straatbeeld. Bovendien zijn de meest historische gebouwen gelegen aan de doorgaande straat die dwars door het dorp loopt en uitkijk biedt op het kasteel, dat aan de overzijde van de heuvelrug gelegen is. 

U kunt een bezoek brengen aan het kasteel van Najac. Daar kunt u vervolgens een rondleiding reserveren een inkijkje krijgen in het leven van destijds gedurende de Middeleeuwen. Door de opkomst van het toerisme in deze regio zijn er in Najac tegenwoordig ook veel leuke winkeltjes en restaurants te vinden. Een absolute aanrader dus om eens een bezoek te brengen aan deze burcht!

Locatie