bourgogne

Als je aan de Bourgogne streek denkt, dan denk je vaak automatisch aan de uitgestrekte wijngaarden en lekker eten en drinken. Uiteraard kunt u in de Bourgogne uitstekend tot rust komen in het mooie, groene landschap waar de druiventeelt op grote schaal plaatsvindt en waar de machtige wijn domeinen herrijzen in het landschap. 

Echter, ook op het gebied van dorpen en steden heeft de Bourgogne u veel te bieden. De streek is rijk aan geschiedenis en cultuur. Met name de hoofdstad Dijon is hier een goed voorbeeld van. Hier vindt u een rijk historisch erfgoed in de architectuur van de gebouwen en het stadscentrum. Ook vindt u in Dijon de markthallen waar dagelijks diverse regionale producten en lekkernijen aangeboden worden. Onder andere de wereldberoemde mosterd van Dijon. 

Ook de vesting stad Beaune is het bezoeken meer dan waard. U kunt hier heerlijk wandelen over de muren van het ommuurde centrum of wijn proeven in één van de tientallen wijnhuizen die Beaune rijk is. Beaune is niet voor niets het centrum van de wijn in de Bourgogne.  

In het zuiden van de Bourgogne komt u in het stadje Macon al wat meer in de zuidelijke sferen terecht. Macon is namelijk gelegen in het uiterste zuiden van de regio en vormt op die manier de toegangspoort naar het zuiden van Frankrijk. Het is gelegen nabij de snelweg A6 en het heeft een erg stedelijk karakter. U vindt u er vele indrukwekkende gebouwen, een groot winkelaanbod en culturele bezienswaardigheden. 

Gezien het feit dat Bourgogne, vroeger genaamd Bourgondie, eeuwenlang het centrum van Frankrijk vormde van waaruit handelsmissies vertrokken en het land geregeerd werd, is de streek nog steeds bezaaid met historie en vindt u er nog prachtige kastelen, burchten en kloosters. Ook de dorpen, zoals bijvoorbeeld Epoisses, ademen historie en reflecteren het bourgondische karakter van deze streek met hun rijke aanbod aan regionale, culinaire specialiteiten.