beaune

De prachtige oude stad Beaune is de departement hoofdstad van Cote d'Or. De stad is gelegen nabij de snelweg A6 vlakbij Dijon en vormt derhalve een ideale uitvalsbasis om even te stoppen als u op doorreis bent naar het zuiden van Frankrijk. Beaune beschikt over een oud ommuurd centrum waar u heerlijk doorheen kunt slenteren. Al wandelend door de smalle straatjes en steegjes krijgt u de indruk alsof terugkeert in een ver verleden. 

Hoogtepunt van uw bezoek aan Beaune is ongetwijfeld het Hospice de Beaune. Dit voormalige ziekenhuis en huis voor de armen werd gebouwd in 1443. Het is een prachtig oud bouwwerk met mooie torentjes, prachtige arcades en kleurrijke daken. 

Beaune staat ook bekend als de wijn hoofdstad van Bourgogne. Een mooie plek om de bijzondere wijnen uit deze regio te proeven is door een bezoek te brengen aan de Marché aux Vins, gelegen tegenover het Hospice de Beaune. U treft er miljoenen flessen wijn aan in de vele kelders die op deze locatie gelegen zijn. Bovendien kunt u ook genieten van een proeverij en kunt u wijnen proeven die wel 13 jaar oud zijn! In de derde week van november vindt er bovendien een grote wijnveiling in Beaune plaats. Gedurende drie dagen kunt u op dit wijnfestival kennismaken met de fantastische wijnen uit de regio van Beaune. Uiteraard kunt u deze ook kopen. Ook een bezoek aan de zaterdagochtend markt van Beaune is de moeite waard. Op deze markt, die iedere zaterdagochtend plaatsvindt op het plein tegenover Hotel-Dieu vindt u heerlijke, typische lokale lekkernijen zoals fruit, kazen, foie gras en wijnen. 

Tenslotte is Beaune ook een waar winkelparadijs. U vindt er charmante winkeltjes waar lekkernijen uit de streek verkocht worden. Regionale kazen, wijnen, mosterd uit de Bourgogne streek en zoetigheden als chocolade en taarten vinden gretig aftrek in deze winkeltjes. 

Locatie