dijon

De stad Dijon is voor velen een mooie tussenstop op de Route du Soleil naar het zonnige zuiden in de vakantieperiode. Vanuit Nederland is de stad namelijk gelegen op ongeveer de helft van de totale reisafstand naar de vakantieoorden aan de Middellandse Zee. 

Echter, Dijon heeft meer te bieden dan alleen een tussenstop onderweg naar de vakantiebestemming. Het is namelijk een historische stad, die beschikt over een beschermd architectonisch werelderfgoed. Ook worden er in de stad vele evenementen en festivals georganiseerd en het is een echte universiteitsstad, waardoor het een dynamisch karakter heeft. 

De stad Dijon is de hoofdstad van de regio Bourgogne en vormt van vroeger uit een belangrijk handelscentrum tussen Noord Europa en Zuid Europa. Het hertogelijk paleis is gelegen aan het prachtige Place de la Liberation, één van de mooiste pleinen van Frankrijk. Daarnaast vindt u in Dijon een groot aantal vakwerkhuizen die doen denken aan de vakwerkhuizen die u ook in de Elzas streek in Frankrijk ziet. Deze huizen zijn veelal gebouwd met de kenmerkende rode steen uit de Bourgogne. 

Dijon is ook de stad van de musea en u vindt er een groot aanbod van. Te denken valt bijvoorbeeld aan het museum van de schone kunsten, het museum van het Bourgondisch leven en het archeologisch museum. 

En houdt u van lekker eten en drinken, dan bent u in deze stad terechtgekomen in het epicentrum van het bourgondische leven. Dijon beschikt namelijk over een groot aantal sterren restaurants en is bovendien de poort naar de vele wijngaarden in de regio Bourgogne. Daarnaast kunt u in Dijon natuurlijk ook kennismaken met de producten die de Bourgogne zo beroemd hebben gemaakt op het gebied van eten en drinken. De creme de cassis, de Beaujolais wijnen, de kruidenkoek en natuurlijk niet te vergeten de mosterd van Dijon.

Dijon heeft voor ieder wat wils te bieden!