campings dijon

De stad Dijon in de Bourgogne is een prachtige stad om eens te bezoeken. Het biedt een groot historisch erfgoed met vele kerken, een historisch centrum en er worden vele festivals en evenementen georganiseerd. Doordat de stad Dijon weinig te lijden heeft gehad tijdens de verschillende oorlogen is het centrum grotendeels intact gebleven. De kenmerkende bouwstijl van de regio met de typische vakwerkhuizen vindt u nog volop terug in Dijon. De kerk Notre Dame de Dijon is het bezoeken waard, evenals het museum voor de schone kunsten, dat gevestigd is in het hertogelijk paleis. 

Dijon is ook de stad van de gastronomie. Zo wordt er jaarlijks een internationale gastronoische beurs georganiseerd in Dijon waarbij ruim 500 exposanten acte de presence geven. Bekende voedingsmiddelen die Dijon voortgebracht heeft zijn de mosterd, peperkoek en de azijn. Daarnaast is Dijon dankzij haar ligging natuurlijk het centrum van de wijnen van de Bourgogne. Rondom de stad vindt u vele wijngaarden. De rivier de Saone, die Dijon verbindt met Parijs, zorgt voor een vruchtbare grond waarop de beste druiven verbouwd worden. 

Dijon is dankzij haar ligging aan de snelweg A31 ook een perfecte uitvalsbasis voor veel Nederlanders die met de caravan op weg zijn naar het zuiden van Frankrijk. Het wordt vaak gezien als een soort van tussenstop. Daarom hebben we op onderstaande kaartje een overzicht gegeven van ANWB campings in de regio van Dijon.