EPOISSES

Het plaatsje Epoisses is gelegen in het noordelijke deel van de regio Bourgogne, vlakbij de snelwe A6. Epoisses staat bekend om haar sterk geurende kaas, die behoort tot één van de meest bekende stinkkazen van Frankrijk. Deze kaas smaakt heerlijk in combinatie met één van de beroemde wijnen uit de Bourgogne! In het drop vindt u de lokale kaasfabriek, waarin bovendien een winkeltje gevestigd is waar u de kazen kunt kopen. 

Daarnaast heeft Epoisses nog meer te bieden. Wat te denken bijvoorbeeld van het mooie kasteel wat hier gelegen is. Het kasteel van Epoisses kent een redelijk roemruchte geschiedenis. Het stamt uit de zesde eeuw, toen de regio Bourgondie nog een koninkrijk was en de koninklijke familie regelmatig zetelde in dit kasteel. Vervolgens heeft het kasteel van Epoisses het zwaar te verduren gehad tijdens de Franse revolutie. Het kasteel is uiteindelijk voor een groot deel gerestaureerd en ziet er momenteel goed uit. 

In de zomermaanden kunt u het kasteel van Epoisses bezoeken en worden er rondleidingen gegeven. Ook kunt u in de omliggende parken lekker gaan picknicken. In het dorpje zijn enkele leuke winkeltjes gelegen waar u lokale specialiteiten, waaronder natuurlijk de Epoisses kazen, kunt kopen!

Epoisses