langres

Op weg naar het zuiden van Frankrijk ziet u op de snelweg A31 de plaats Langres aangegeven staan. Velen laten de stad links liggen en vervolgen hun weg naar hun vakantiebestemming in het zuiden van Frankrijk. Echter, het loont abosluut de moeite om eens van de snelweg af te gaan en een bezoek te brengen aan Langres. 

Langres, stad van kunst en geschiedenis, vormt het toegangspunt tot de regio's Champagne en Bourgogne en is een typische vestingstad. De stadswallen rondom de stad zijn uitstekend bewaard gebleven en Langres beschikt bovendien over niet minder dan 7 poorten en 12 vestingpoorten. U kunt een wandeling maken over de ruim drie kilometer lange stadsmuren en onderweg genieten van prachtige uitzichtpunten over de omgeving van Langres. Er staan orientatie tafels opgesteld, zodat u een goed beeld krijgt van de omgeving waar u naar kijkt. Het gebied rondom Langres staat geclassificeerd als Nationaal Park, waar 4 grote meren (lac de la Liez, lac de Charmes, lac de la Mouche en lac de la Vingeanne) en verschillende mooie wandelpaden te vinden zijn. 

Op het gebied van de geschiedenis vindt u diverse tijdsbeelden terug in Langres. Zo doen de kleine steegjes en straatjes en de indrukwekkende kathedraal u terugdenken aan de Middeleeuwen. De invloeden van de Renaissance vertalen zich in de uitstraling van de statige herenhuizen. Gezien het feit dat Langres op een strategisch punt gelegen is en een echte vestingstad is, ziet u in Langres de krijgstechnieken terug, die er toe dienden om de stad te beschermen tegen indringers van buitenaf. Langres is dus een soort van levend museum dat diverse tijdsbeelden oproept bij de bezoekers die deze stad aandoen.  

Langres