MACON

De stad Macon is gelegen in het uiterste zuiden van de regio Bourgogne, direct aan de rivier de Saone. Veel Nederlanders die over de Route du Soleil de A31 naar het zuiden rijden, passeren de stad Macon. De stad ligt op ongeveer 650 kilometer van Maastricht en vormt derhalve een mooie tussenstop voor Nederlandse toeristen die op weg zijn naar het Middellandse Zee gebied. 

Het gebied rondom Macon wordt de Maconnais genoemd en staat met name bekend om haar vele wijngaarden. Vele beroemde wijnen vinden hun oorsprong in de Maconnais. Het is de moeite waard om eens met de auto een rondritje te maken door de wijngaarden die gelegen zijn rondom Macon. 

Zoals gezegd, ligt de stad zelf direct aan de rivier de Saone. De kades langs de riviers zijn de afgelopen jaren grondig gerenoveerd en zijn veranderd in brede wandel promenades. U vindt er diverse leuke barretjes en restaurants om een hapje te eten of iets te drinken, met een mooi zicht op de rivier. 

Aan de overkant van de rivier ligt het dorp Saint-Laurent-sur-Saone. Middels een brug over de Saone kunt u dit dorpje bereiken en vanaf die andere zijde van de Saone heeft u vervolgens een prachtig zicht over Macon. 's Avonds is Macon mooi verlicht en wordt het nog mooier om eens naar de andere kant van de rivier te lopen. 

Het oude centrum van Macon is behoorlijk klein. Er zijn een paar autovrije winkelstraten, waardoor het voor voetgangers veilig en rustig winkelen is. In het oude centrum van Macon vindt u verder de trots van de stad: La Maison de Bois, het houten huis. Dit bestaande huis is gebouwd aan het eind van de vijftiende eeuw en beschikt over prachtige houtsnijwerken en figuren. 

HOTELS IN MACON

Hieronder vindt u een overzicht van enkele hotels in en rondom Macon.