vezelay

Verblijft u in de streek van de Morvan in de Bourgogne regio, vergeet u dan absoluut niet om een bezoekje te brengen aan de plaats Vezelay. 

Vezelay is een pelgrimsoord voor pelgrims die op weg zijn naar Santiago de Compostela. Zij doen Vezelay aan vanwege de basiliek Sainte Marie-Madeleine en de relieken van Maria Magdalena die hier zouden zijn opgeborgen. Het is de moeite waard om deze basiliek van binnen te gaan bekijken. Ook kunt u een wandeling maken over de stadswallen die Vezelay omgeven en zorgden voor de verdediging van het stadje ten tijden van de Middeleeuwen. 

Vezelay is gelegen op een heuvel en geeft u derhalve een prachtig uitzicht over de regio met haar wijngaarden van de Bourgogne. Naast religie biedt Vezelay ook een leuk aanbod van winkelstraatjes waar kunstobjecten en allerlei andere leuke attributen verkocht worden. 

Door haar prachtige ligging, de basiliek die op de lijst van UNESCO staat en door haar historie, maakt Vezelay onderdeel uit van de lijst van de 'Plus Beaux Villages de France'. In de zomermaanden kan het erg druk zijn en adviseren we u om de auto onderaan de heuvel van het stadje te parkeren en naar boven te lopen. Eenmaal boven aangekomen geniet u van een prachtig uitzicht en drinkt u op één van de terrassen een lekker glas rosé of bier. Want Vezelay beschikt namelijk ook over een eigen brouwerij waar biologische bieren gebrouwen worden!

Vezelay