brasserie de vezelay

Frankijk is natuurlijk bij uitstek het land van de wijnen. Echter, ook de biermarkt is aan een flinke opmars bezig op het Franse land. Vooral de kleine brouwerijen, die zich bezighouden met de ontwikkeling van speciale bieren vol aroma's en smaken. Een mooi voorbeeld hiervan is Brasserie de Vezelay, gelegen aan de voet van de basiliek van Vezelay

De bieren die in deze brouwerij gebrouwen worden, beantwoorden aan de strenge eisen van het zuiverheidsgebod. Hierbij zijn geen suikers of extra smaakstoffen toegevoegd. Bovendien bezitten alle bieren uit deze brouwerij het zogenaamde bio certificaat. Op die manier heeft men een niche markt aangeboord in Frankrijk en in andere delen van de wereld. Dit heeft geleid tot het in de wacht slepen van diverse prijzen voor de smaakvolle bieren die door deze brouwerij afgeleverd worden. 

Men hecht veel waarde aan het gebruik van natuurlijke ingredienten, uiteraard afkomstig uit het nabijgelegen natuurgebied van de Morvan. Hierdoor wordt de kenmerkende smaak gecreeerd van deze ambachtelijke bieren. 

Het loont de moeite om eens een bezoek te brengen aan deze ambachtelijke brouwerijk en kennis te maken met haar bieren. Bovendien is er een winkeltje bij gelegen en kunt u een mooi bier setje mee naar huis nemen, als herinnering. 

Locatie