Brest

De stad Brest is gelegen in het noordwestelijke deel van Bretagne. Brest werd tijdens de Tweede Wereldoorlog grotendeel verwoest en van een oude stadkern is daarom geen sprake meer. Enkel rond de haven zijn nog een paar historische gebouwen te zien. Het meest bekende is het oude kasteel van Brest. Ondanks de bombardementen en de daaropvolgende verwoestingen van de stad, heeft Brest zich toch opnieuw weten uit te vinden. De stad heeft zich zeer sterk geprofileerd op het gebied van Kunst en Geschiedenis en biedt tegenwoordig een groot aantal activiteiten met betrekking tot cultuur en historisch erfgoed. 

Brest beschikt over een militaire haven en een burgerhaven. Het is aan te raden om eens een wandeling te maken over de kades langs de haven, zoals de levendige kade Commandant-Malbert. Van daaruit heeft u een mooi uitzicht over de stad. 

Een andere attractie in Brest is het bezoeken van het aquarium Océanopolis. Dit zeer grote ontdekkingspark op het gebied van de flora en fauna in de oceanen is leuk voor jong en oud!

Locatie