quimper

Quimper is de hoofdstad van het departement Finistere en is gelegen op slechts 15 kilometer van de kustlijn. Quimper betekent in het Bretons 'Kemper', hetgeen 'samenvloeiing' betekent. In het stadje komen de rivieren Jet, Steir en Odet samen.

Dankzij het vele water vindt u in Quimper verschillende loopbruggen en kunt u genieten van een heerlijke wandeling langs het vele water wat de stad doorkruist. Quimper beschikt over een oude, Middeleeuwse binnestad met vele vakwerkhuizen. U vindt er vele kleine straatjes en steegjes, die aan Quimper een romantisch uiterlijk geven. Een aanrader is het prachtige 'Place au Beurre', waar u vele, typische woonhuizen aan zult treffen. 

Hoog boven de stad tornen de torenspitsen van de kathedraal Saint-Corentin uit. De bouw van deze kathedraal heeft uiteindelijk drie eeuwen geduurd en het resultaat mag er dan ook zijn. 

Al wandelend langs de rivier de Odet komt u uiteindelijk in de wijk Locmaria terecht. Dit is de basis van de productie van de aardewerkproducten. De verschillende productiefases kunt u hier gaan bekijken en ook de wijze waarop de aardewerkproducten vervolgens beschilderd worden, in de typisch Bretonse stijl. 

Houdt u van musea, brengt u dan een bezoek aan het museum van de schone kunsten, Musée des Beaux Arts. En in het Musée Breton worden het regionale erfgoed onder de aandacht gebracht. 

Locatie