RENNES

De stad Rennes is de hoofdstad van Bretagne en behoort tot de 10 grootste steden van Frankrijk. Rennes is met haar 2 universiteiten een echte universiteitsstad. Vele studenten bewegen zich door de stad en geven aan Rennes een dynamisch en levendig karakter. De vele terrassen worden in het voorjaar en in de zomer bevolkt door de groepen studenten. Met name in de Rue Saint-Saveur en de Rue Saint-Michel vindt u vele gezellige cafés en terrassen. 

De stad beschikt over twee grote, koninklijke pleinen. Deze zijn gelegen bij het parlement en bij het stadhuis. De kathedraal van Rennes is het bezoeken waard. In de kerk treft u veel marmer aan, wat kenmerkend is voor deze indrukwekkende kathedraal. Verder beschikt het oude centrum over zeer veel vakwerkhuizen, mooie trappenhuizen en galerijen. In het park Thabor kunt u heerlijk ontspannen en genieten van de botanische tuin en de rozentuin. 

In Rennes vindt u de Marché des Lices, wat één van de mooiste markten van Frankrijk is. Hier vindt u talrijke regionale specialiteiten op het gebied van eten en drinken. Koop een lekker kaasje of ga genieten van de verse oesters uit Bretagne op een terrasje tegenover de markthallen! 

Locatie