saint malo

Saint Malo is een gezellige kustplaats in het noorden van Bretagne, aan de monding van de rivier de Rance. Het was vroeger een echte piratenstad, waarbij de piraten de beschermers waren van de Franse koning. Zo kaapten zij diverse schepen uit Engeland en Nederland. Heden ten dage kunt u nog steeds de restanten zien van deze tijd. Zo was de piraat Surcouf één van de grootste zeerovers uit die tijd en treft u in Saint Malo een replica aan van één van zijn schepen. 

Saint Malo wordt omgeven door stadswallen en het is mogelijk om een wandeling te maken over deze wallen. Aan de ene kant ziet u dan de smalle, pittoreske straatjes en steegjes en aan de andere kant de uitgestrekte stranden, de haven en de forten. Het oude gedeelte van Saint Malo wordt ook wel 'Intra-Muros' genoemd, wat 'binnen de muren' betekent. In het oude stadsdeel vindt u veel gezellige terrasjes en restaurants. 

Wilt u meer te weten komen over de historie van Saint Malo, haar rol in de Tweede Wereldoorlog en het verleden met de piraten, dan moet u beslist een bezoek brengen aan het Musée d'Histoire. De kathedraal Saint-Vincent is een prachtige kathedraal met mooie glas in lood ramen en een mooie bouwstijl. Als de getijden het toelaten, kunt u bij eb naar het eiland Le Grand Be lopen. Daar ligt de beroemde Franse auteur Chateaubriand begraven. Ook het Nationale Fort van Saint Malo is het bewonderen waard. Dit fort diende als verdedigingswerk tegen de Engelsen. Door een gids worden rondleidingen verzorgd en leert u meer over de geschiedenis van dit fort. 

In de directe omgeving van Saint Malo vindt u verder het Grand Aquarium, wat een leuk uitje is voor het hele gezin. 

Locatie