vannes

De oude vestingstad Vannes is gelegen in het zuiden van Bretagne, aan de gelijknamige rivier. Door haar ligging aan de rivier beschikt Vannes over een mooie jachthaven, waar u prachtige boten en jachten kunt spotten. Bovendien is het mogelijk om vanuit de jachthaven een tocht per boot te gaan maken.

Het mooiste van Vannes is echter het prachtige, historisch centrum, met de beroemde kathedraal Saint Pierre. De vele oude gebouwen en het Middeleeuwse decor brengen u terug naar een andere tijd. Dankzij het feit dat het centrum autovrij is, kunt u hier heerlijk wandelen. Het oude centrum beschikt over ouderwetse klinkerstraatjes en zeer kleurrijke vakwerkhuizen. 

Andere bezienswaardigheden in Vannes zijn het Aquarium van Vannes en de vlindertuin, die beiden overdekt zijn en dus op een regenachtige dag bezocht kunnen worden. Op slechts enkele kilometers van Vannes ligt een fijn zandstrand in een beschutte baai, die de naam Conleau Beach draagt. De kinderen kunnen hier fijn spelen en zwmmen. Bovendien vindt u er vele, gezellige terrassen en winkeltjes, waar u heerlijk kunt vertoeven. 

Locatie