la rochelle

La Rochelle is de departement hoofdstad van de Charente-Maritime en is een verrassend mooie kustplaats om te bezoeken. Op vele ansichtkaarten van La Rochelle prijkt de oude haven met haar Kettingtoren en haar Sint Niklaastoren. Dit is een prachtig aanzicht vanaf zee over La Rochelle. Vele kunstenaars houden zich dan ook bezig met het maken van kunstwerken over dit plaatje. In de nabijheid van de oude haven vindt u bovendien het bekende Aquarium van La Rochelle, waar u meer te weten kunt komen over de rijkdom en flora en fauna van de oceanen en zeeen in de wereld. 

La Rochelle beschikt verder over een levendig, oud centrum. Knusse winkelstraatjes met vele leuke winkels en terrasjes vormen het straatbeeld en nodigen u uit om heerlijk te genieten van deze mooie stad. 

Verder vindt u in La Rochelle ook de haven Les Minimes: een haven voor uitsluitend plezierschepen. U kunt hier uw ogen de kost geven aan de mooie plezierboten die hier voor anker liggen. Het strand van La Concurrence nodigt u uit om heerlijk te zonnebaden en om een frisse duik te nemen in het verkoelende water. 

In de zomerperiode is er in La Rochelle volop vertier. Zo worden jaarlijks het internationale film festival, de zeilweken en het jazz festival in La Rochelle georganiseerd. 

Locatie