la tremblade

La Tremblade is gelegen in het hart van het departement Charente-Maritime aan de Atlantische Oceaan. De regio staat onder andere bekend om haar vele zonuren en is mede daardoor een zeer gewilde toeristische bestemming. 

Ook de badplaats Ronce-les-Bains behoort tot de kern van La Tremblade. U kunt hier genieten van ruim 25 km aan strand. Heerlijk om te wandelen over het fijne zand van de Cote Sauvage. Maar La Tremblade is meer dan alleen een badplaats. De oestercultuur van de Charente-Maritime komt uitstekend tot uiting in deze regio. U zult zich verwonderen aan de kleurrijke oesterhuisjes, die zo kenmerkend zijn voor deze regio. De oesterhaven van La Greve is het bezoeken waard! 

Daarnaast vindt u het bos van La Coubre met haar vuurtoren in de directe omgeving. Een mooi gebied om doorheen te fietsen, wandelen of te paardrijden. Het weide landschap en het moerasland in deze omgeving kunt u gaan ontdekken door het nemen van de 'Train des Mouettes' Dit is een stoomtrein die u door het moerasland rondom het estuarium van de Seudre voert.  

Viert u vakantie in de omgeving van La Tremblade op één van de vele campings en zou u graag uw caravan willen stallen in de Charente-Maritime? Dan biedt de caravanstalling in La Tremblade wellicht uitkomst voor u. 

Camping tip in deze regio: Bonne Anse Plage in Les Mathes

Locatie