pons

Het Middeleeuwse stadje Pons  is het waard om even te bezoeken als u vakantie viert in de regio Charente-Maritime. Het is gelegen in het gebied tussen Royan, Saintes, Jonzac en Cognac en bovendien direct aan de snelweg A10 Parijs-Bordeaux. 

Wilt u Pons gaan bezoeken, dan kunt u het beste starten vanaf de Place de la Republique. Dit is een mooi centraal vertrekpunt voor het maken van een wandeling door Pons. Aangeraden wordt om door de smalle, pittoreske straatjes te wandelen van het Middeleeuwse centrum. U bent hier in het oude gedeelte van Pons. De prachtige herenhuizen die u hier ziet liggen zijn versierd met mooie torentjes en kapelletjes. 

Pons is altijd een tussenstop geweest voor pelgrims die de route naar Santiago de Compostela in Spanje liepen. Het Hotel des Pelerins is eeuwen geleden gebouwd en functioneerde als ziekenhuis om armen en pelgrims op te vangen die medische hulp nodig hadden. Sinds 2004, toen de restauratie afgerond werd, is dit gebouw uitgeroepen tot UNESCO werelderfgoed. U kunt de vertrekken in het gebouw en de Middeleeuwse tuin bewonderen. Dit gebouw lag niet voor niets aan de rand van Pons. Op die manier werd voorkomen dat zieken hun virus konden verspreiden in het centrum van de stad. 

Vanuit het centrum van Pons kunt u ook even naar beneden wandelen richting de groene oevers van de rivier de Seugne, waar u heerlijk kunt wandelen langs de waterkant. 

Locatie