Rochefort

De stad Rochefort ligt op ruim een half uur ten zuiden van de plaats La Rochelle, aan de rivier de Charente. Rochefort is naar de zee gericht en heeft een echt maritiem karakter. Tijdens uw bezoek aan Rochefort moet u beslist de haven even aandoen. Ook de beroemde scheepswerven van Rochefort met de touwslagerij en de herstellingswerven zijn interessant om te bezoeken. De koninklijke touwslagerij zorgde ervoor dat de koninklijke marine van scheepstouwen voorzien werd. Zeer interessant om deze gebouwen eens te bezoeken. U krijgt er uitleg hoe de touwen exact gefabriceerd werden en wat voor materiaal hiervoor gebruikt werd. De hallen bieden tegenwoordig bovendien onderdak voor het nationaal scheepvaart museum.

Vlakbij de koninklijke touwslagerij is een replica gelegen van het grootste historische schip dat ooit in Frankrijk gebouwd is: l'Hermione. L'Hermione speelde een zeer belangrijke rol in de onafhankelijkheidsoorlog in de Verenigde Staten aan het eind van de 18e eeuw. 

Twintig jaar lang hebben vrijwiliggers aan de replica van de Hermione gewerkt en in 2015 hebben zij de Atlantiche Oceaan met dit schip overgestoken om op die manier de overtocht van de markies de la Fayette te herdenken. 

Ook kunt u in Rochefort het vroegere woonhuis van de beroemde schrijver en zeevaarder Pierre Loti bezoeken. 

Locatie