saintes

De stad Saintes is gelegen tussen Poitiers en Bordeaux, nabij de snelweg A10, en aan de rivier Charente. Door deze ligging vormt Saintes een prima tussenstop voor een overnachting op weg naar het uiterste zuidwesten van Frankrijk of Spanje. 

Saintes is een stad die door de Romeinen gesticht werd en die invloeden zijn tot op de dag van vandaag nog steeds zichtbaar in het stadsbeeld. Zo is het oude Romeinse amfitheater goed bewaard gebleven. En ook de triomfboog van Germanicus is één van de pijlers onder de toeristenstroom naar Saintes. In het archeologische museum van Saintes kunt u meer te weten komen over de Romeinse tijd in deze stad.

Door haar ligging aan de vroegere handelsroute vormde Saintes een zeer strategische locatie voor de Romeinen. In de loop van de eeuwen heeft Saintes verschillende zware oorlogen moeten doorstaan, zoals de Honderdjarige Oorlog tussen Frankrijk en Engeland en de Godsdienstoorlogen. Gelukkig heeft Saintes deze zware periodes goed doorstaan en is de prachtige, oude binnenstad redelijk goed bewaard gebleven.  

Een leuk idee is om een stukje te varen op een oude, traditionele, houten boot. De zogenaamde 'Gabare'. Dit is een nagebouwde boot uit de 18e eeuw. Op die manier krijgt u vanaf de rivier de Charente een mooi zicht op deze unieke, historische stad!  

Locatie