brive-la-gaillarde

De stad Brive-la-Gaillarde is de grootste stad in het departement van de Correze. Het is gelegen in het zuiden van het departement op de grens met de departementen Dordogne en Lot. De stad heeft gedurende de Tweede Wereldoorlog flink strijd moeten leveren, maar gelukkig is de historische binnenstad grotendeels in tact gebleven. 

Brive-la-Gaillarde, ook wel kortweg 'Brive' genoemd, staat bekend om haar gastronomische karakter. Driemaal per week is er een markt waar de fijnproevers uit de regio samenkomen. Diverse streekproducten en lekkernijen uit de regio worden er verhandeld tijdens deze markten. Bovendien worden er in het najaar en winter extra markten georganiseerd om de regionale truffels en foie gras producten aan te prijzen. 

De historische binnenstad van Brive kent vele gezellige, typische Franse straatjes met leuke winkeltjes, waar u prima een dagje kunt vertoeven. Vergeet tijdens uw bezoek aan Brive niet om een bezoek te brengen aan het Labenche museum, een prachtig recreatiegebied van kunst en geschiedenis. Ook het imposante stadhuis van Brive is het bezoeken waard!

Brive beschikt bovendien over een vliegveld, waardoor het een perfecte uitvalsbasis vormt voor een bezoek aan de regio van de Correze of de Dordogne. 

Brive-la-Gaillarde