tulle

De stad Tulle vormt de hoofdstad van het departement Correze en is de plek waar de rivieren Correze en Solana samenvloeien. De stad is direct gelegen aan de Correze en wordt omgeven door zeven heuvelen. De historische wijken van Tulle zijn gelegen op de flanken van de heuvels. Daar vindt u ook de prachtige, oude kathedraal, met de hoogste klokkentoren van de regio Limousin. Het is leuk om een wandeling te maken door de oude binnenstad. Bovendien is er iedere woensdag en zaterdag een markt in Tulle, waar u heerlijke specialiteiten uit de regio kunt kopen. 

Tulle is de stad van de accordeon. Al sinds het begin van de 20e eeuw worden hier de accordeons gebouwd. Bovendien is er ieder jaar in de zomer een zogenaamd accordeon festival, Nuits de Nacre. 

Tulle is gelegen op ongeveer 15 kilometer van de snelweg A20 en het is eigenlijk jammer dat vele Nederlanders er zomaar voorbij rijden. Op weg naar de camping in de Dordogne raast u namelijk dit stadje voorbij. U zou eens moeten stoppen om de oude binnenstad van Tulle te ontdekken! U zult er beslist geen spijt van krijgen!

Tulle