dorpen en steden dordogne

De Dordogne is een streek die door vele Nederlanders jaarlijks bezocht wordt. Het beschikt over een enorm groot camping aanbod, er zijn vele grotten te vinden en het klimaat is er heerlijk. Tenslotte vindt u er een rijk historisch erfgoed. 

Dit historisch erfgoed vertaalt zich in de vele dorpjes die de typering 'Les plus beaux villages de France' hebben, hetgeen staat voor 'de mooiste dorpen van Frankrijk' De streek ademt historie en in sommige dorpen waant u zich nog in de Middeleeuwen bij het aanschouwen van de gevels en de straten die u doorloopt. 

Naast de bekende grotere plaatsen zoals Bergerac en Sarlat zijn er in de Dordogne ook vele kleine dorpjes waar u de sfeer van vroeger tijden kunt ervaren en waar u bijvoorbeeld een wekelijke markt kunt gaan bezoeken. Door de aanwezigheid van de rivier de Dordogne zijn enkele dorpjes ook gebouwd op de oevers van deze rivier. Vroeger had dit als doel om een sterk verdedigingsblok te vormen tegen eventuele indringers of vijanden. Heden ten dage vormen deze dorpen, zoals bijvoorbeeld Beynac of Domme, een ware bezienswaardigheid voor toeristen. U kunt er genieten van een prachtig uitzicht over de streek. 

Vanwege de drukte in het hoogseizoen raden wij u aan om de Dordogne te bezoeken in het voor -of naseizoen. Bovendien is de temperatuur er dan ook nog zeer aangenaam.