belves

Belves is een leuk stadje waar gedurende het zomerseizoen volop te doen is voor jong en oud. Op het centrale plein vindt u nog steeds de vijfhonderd jaar oude markthal. Deze houten overkapping voert u terug naar vervlogen tijden en het roeruchte handelsverleden van dit stadje. Bij één van de pilaren van deze overkapping is nog de ijzeren ring te zien, die gebruikt werd om criminelen in die tijd vast te ketenen. 

Daarnaast zijn tientallen jaren geleden in Belves enkele grotwoningen ontdekt die tijdens de prehistorie reeds bewoond geweest moeten zijn. Momenteel is het mogelijk om deze grotwoningen te gaan bezoeken. Verder vindt u in Belves enkele leuke, artistieke winkeltjes en is het leuk om door de smalle straatjes te slenteren. 

Zoals gezegd zijn er in het hoogseizoen volop activiteiten in het dorp te doen. Zo is er iedere woensdagavond op het centrale plein een groot diner waar u als toerist aan deel kunt nemen. Vergeet u echter niet om uw eigen bordje mee te nemen! Daarnaast is er iedere woensdagmiddag een boerenmarkt in het dorp, waarop authentieke producten van het land aangeboden worden. Op iedere zaterdagochtend is er traditionele grote, wekelijkse markt. Tenslotte worden er bovendien iedere zomer diverse festivals georganiseerd, zoals het Middeleeuwse festival, een luchtvaartshow en een wijnfestival.   

Belves