beynac-et-cazenac

Het dorp Beynac-et-Cazenac is gelegen op één van de mooiste rotspartijen van het departement Dordogne en torent uit boven de rivier de Dordogne en haar omgeving. Het dorp is met name bekend vanwege het kasteel van Beynac. Jaarlijks trekken vele toeristen in de zomerperiode hier naar toe om het dorp te bezoeken en te genieten van een prachtig uitzicht over de weidse omgeving. 

Verder kunt u lekker rustig wandelen door de typisch Franse straatjes in het dorp en wat drinken op een terrasje. Eigenlijk is Beynac-et-Cazenac nog mooier als u het dorp van een afstand bekijkt, bijvoorbeeld gedurende een kano toch op de rivier de Dordogne of vanaf de weg die naar het dorp toe loopt. U zult dan in de verte het kasteel zien opdoemen en vooral 's avonds met de verlichting van het kasteel geeft dit een mythische aanblik. 

Vanuit het kasteel van Beynac heeft u een mooi uitzicht op het kasteel van Castelnaud. Het kasteel van de Beynac is tijdens de Middeleeuwen met name in handen geweest van de Fransen, terwijl de Engelsen juist het kasteel van Castelnaud in bezit hadden. Beide kastelen waren praktisch onneembare vestigingen en bleven derhalve lange tijd in bezit van de veroveraars. 

Beynac-et-Cazenac