Brantome

Brantom is een plaats in de Dordogne waarvan het oude centrum omgeven is door water. Het is gelegen in het noordelijk deel van het departement van de Dordogne en in een bocht van de rivier de Dronne.

Gezien het vele water wat er door het stadje stroomt, staat et daarom niet voor niets bekend als het 'Venetie van de Périgord'. In de Middeleeuwen zijn diverse kanalen aangelegd, waardoor u het beeld krijgt alsof u in Venetie verblijft. 

Als u de auto parkeert aan de zuidzijde van het centrum kunt u via een oude brug de rivier oversteken en komt u bij de bezienswaardigheid van Brantom: het eeuwenoude klooster. U heeft de mogelijkheid om een deel van het klooster vrij te bezoeken. Het bezoek aan het nieuwe deel van het klooster met een bezoek aan de oude klokkentoren is ook mogelijk. Echter, daarvoor dient u een toegangsbewijs te kopen. Daarbij heeft u dan de mogelijkheid om ofwel de grotten te bezoeken achter het klooster, waar de fundamenten van het oude klooster liggen. Ofwel een begeleidend bezoek te brengen aan het nieuwe klooster. 

Vergeet ook niet om even door het oude centrum van Brantom te lopen. De nauwe steegjes en smalle straatjes nodigen u uit om even heerlijk te slenteren door dit prachtige, oude stadje. Op de vrijdag is er bovendien een markt waar regionale specialiteiten verkocht worden. Ook is het leuk om in de avond lekker te dineren op één van de vele terrassen aan de waterkant. 

Locatie