monpazier

Al wandelend door het vestingstadje Monpazier waant u zich in een museum. Het dorp, stammend uit de 13e eeuw en gesticht door een Engelse koning, is één van de mooiste zogenaamde bastides van de Dordogne en misschien wel van heel Frankrijk. Monpazier staat niet voor niets op de lijst van 'Plus Beaux Villages de France', de mooiste dorpen van Frankrijk. 

Monpazier kent blokken van rechte straten, die uiteindelijk uitkomen op het centrale marktplein. Deze bouwstijl is kenmerkend voor de bastides uit de Middeleeuwen, waarvan onder andere het nabij gelegen Domme ook een bekende bastide is. Het centrale marktplein kent enkele leuke winkeltjes en restaurants, waar het heerlijk vertoeven is. Deze zijn gelegen onder de eeuwenoude bogen, die zo kenmerkend zijn voor dit plein. Naast Monpazier en Domme zijn er in de Dordogne nog meerdere bastides te vinden. Het is aan te raden om eens een roadtrip te maken langs verschillende bastides in de Dordogne! 

In de zomermaanden juli en augustus is er volop vertier in Monpazier. Het dorp wordt dan overspoeld door toeristen en op het centrale marktplein worden concerten, feesten en gezamenlijke maaltijden georganiseerd. Ook kunt u bij de plaatselijke VVV een excursie boeken met een gids om op die manier meer over de achtergrond en historie van Monpazier te weten te komen. 

Monpazier