rocamadour

De plaats Rocamadour is een zeer beroemd bedevaartsoord dat jaarlijks door vele toeristen en pelgrims aangedaan wordt. Het dorp is gebouwd tegen een rotswand en torent majestueus uit boven het ravijn van Alzou. Na de Mont Saint-Michel is Rocamadour de meest bezochte plek van Frankrijk. De plaats herbergt enkele heiligdommen, waaronder de Zwarte Madonna, de Notre Dame Kapel en de Saint Sauveur Basiliek, en heeft zodoende een enorme aantrekkingskracht. 

Bezoekt u Rocamadour dan kunt u het beste de auto parkeren onderaan het dorp. Vervolgens begint u aan de 216 treden tellende trap die u naar het kerkplein van het dorp leidt. Aan dit plein zijn de verschillende kapelletjes gelegen, die ieder hun eigen sfeer hebben. Het is daarom de moeite waard om ieder kapelletje even binnen te lopen. Loopt u nog wat hoger door naar de top van het dorp, dan zult u genieten van een prachtig uitzicht over de wijdse omgeving van het regionale natuurpark van de Causses du Quercy. Rocamadour heeft daarnaast grotten die u kunt bezoeken. Deze grotten herbergen bovendien enkele prehistorische tekeningen, die deel uitmaken van het wereldergoed van Unesco. 

Op het gebied van eten en drinken heeft Rocamadour ook veel te bieden. Zo kent het stadje met haar eigen Rocamadour kaas zelfs een eigen AOP. In de gezellige straatjes en steegjes vindt u enkele leuke winkeltjes en restaurants. Het is aan te raden, vanwege de drukte in het hoogseizoen, om Rocamadour in het voor -of naseizoen te bezoeken. 

Bent u in Rocamadour overweegt u dan eens om de beroemde roofvogel show te bezoeken. Via deze website vindt u meer informatie hierover. 

Rocamadour