sarlat

Het historische stadje Sarlat is gelegen in het hart van de Dordogne. Het is door de jaren heen een enorme toeristische trekpleister geworden. Met name op de zaterdagen, wanneer de wekelijkse markt georganiseerd wordt, is het een komen en gaan van toeristen in het centrum. U kunt dan ook beter Sarlat bezoeken op een rustige maandagochtend bijvoorbeeld. Echter, houd u ervan om de levendigheid en de dynamiek van Sarlat te ervaren, dan moet u absoluut op de zaterdag hierheen gaan. 

Sarlat en eigenlijk de gehele Dordogne zijn door de jaren heen ontsnapt aan de industriele revolutie. Dit heeft ertoe geleid dat dit stadje zijn historische karakter behouden heeft. U vindt in Sarlat de typische smalle en steile Franse straatjes en mooie doorkijkjes en de prachtig gerestaureerde huizen in en rondom het stadscentrum. Vanaf het centrale plein met de kathedraal St Sacerdos kunt u Sarlat uitstekend te voet gaan ontdekken. Naast een groot aantal historische gebouwen vindt u in Sarlat ook een ruim winkelaanbod, met bovendien vele kleine winkeltjes die gericht zijn op kunst en antiek. Ook zijn er vele leuke restaurants en barretjes en kunt u zodoende lekker met een kopje koffie op een pleintje genieten van de sfeer die hier heerst. 

Tijdens de zomermaanden juli en augustus staat Sarlat bovendien in het teken van het theater en gedurende deze twee maanden vindt u, verspreid door de stad, diverse podia waar theater optredens zijn.