dorpen en steden drome

De Drome is een streek die gelegen is boven de Provence en qua natuur veel overeenkomsten vertoont hiermee. U vindt er uitgestrekt lavendel velden en kleine dorpjes die gelegen zijn op een heuvel. Deze zijn zeer typerend voor de Provence. Voordeel van de Drome is dat het een streek is die minder toeristisch is dan de Provence, maar waar u daarentegen heerlijk kunt ontspannen in de uitgestrekte natuur of één van de vele charmante dorpjes. 

Een leuke stad om te bezoeken in de Drome is Montélimar. Deze stad is gelegen in het hart van de vallei van de Rhone in de directe nabijheid van de Gorges de l'Ardeche en de Vercors. 

In de directe omgeving van Montélimar is het plaatsje Grignan gelegen. Grignan is een zeer oud plaatsje en staat met name bekend om haar Renaissance kasteel dat mooi uittorent boven het dorpje. Het kasteel is het grootste Renaissance kasteel van Zuidoost Frankrijk. Het is gelegen op een heuvel en omgeven door uitgestrekte lavendel velden. Daardoor is Grignan een dorp wat van verre veel gefotografeerd wordt. In de zomermaanden zijn in het plaatsje diverse exposities en kunt u het kasteel uiteraard bezoeken. 

Bourdeaux is een ander plaatsje in de Drome die het bezoeken waard is. Vanuit de verte heeft u al zicht op de twee ruines van de kastelen die hier gestaan hebben. Eenmaal in Bourdeaux aangekomen waant u zicht in de Middeleeuwen. Bourdeaux beschikt namelijk over een zeer vredig centrum met een Middeleeuws gedeelte. Al klimmend naar boven heeft u uiteindelijk een prachtig uitzicht over de omgeving en ziet u in de verte de bergen opdoemen van hat natuurgebied van de Vercors. 

Zoekt u tijdens uw vakantie naar wat verkoeling en tegelijkertijd cultuur en geschiedenis? Bezoek dan het plaatsje Saillans. Saillans is gelegen op de oevers van de rivier de Drome. Vele huizen in het dorp hangen over het water, wat een prachtig beeld oplevert. In de zomermaanden is er bovendien volop vertier in Saillans. Zo is er een grote rommelmarkt in de maand augustus en iedere zondagochtend is er een lokale markt. Bijkomend voordeel van de ligging van Saillans is dat u na uw bezoek aan dit dorp een kanotocht kunt gaan ondernemen over de Drome. Vanuit Saillans vertrekken namelijk kano tochten stroomopwaarts. En tenslotte is Saillans gelegen op de bekende 'Route de Clairette de Die'. Deze aperitiv wijn zou u beslist eens moeten proeven in één van de wijnhuizen in deze streek!